Duizend stoelen

Duizend stoelen voor de Krimpenerwaard

Voor wie op de hoogte is van de kunst van Ina Hoeneveld weet dat de stoel een terugkerend thema is. Zowel schilderijen als ruimtelijk werk laten enkele stoelen of hele groepen zien. Na het schilderen van grote groepen stoelen is Ina nu aan een nieuwe uitdaging begonnen. Duizend stoelen van klei, variĆ«rend van twee tot vijftig centimeter hoog. Niet om op te gaan zitten. Maar om je in verbeelding mee te laten nemen naar herkenbare situaties. Of dit nu een relatie is of het wachten op de bus met een met een groep onbekenden bij de halte. 


De stoel staat symbool voor een persoon, een mens. Zoveel mensen zoveel verschillende stoelen. De duizend stoelen van klei krijgen vanaf maart stuk voor stuk een plekje buiten in de Krimpenerwaard. Op het blog van Ina is het proces van maken en loslaten te volgen. Alle stoelen die Ina buiten plaatst worden gefotografeerd op de plaats van bestemming. Deze foto komt met korte beschrijving en met vermelding van stoelnummer op dit blog terecht. Bezoekers van het blog kunnen zo zien waar welke stoelen staan. 

Mocht je een stoeltje vanaf maart tegenkomen, ben je vrij om deze te verplaatsen, of in je eigen leefomgeving te zetten. Om deze verandering te kunnen volgen, stelt Ina het wel op prijs wanneer een foto van de stoel in zijn nieuwe omgeving wordt gestuurd naar het atelier (info@atelierlokaal.nl). Deze foto zal voor iedereen weer te zien zijn op haar blog. De voornaam van de vinder wordt vermeld bij de foto.

3 opmerkingen:

 1. Jeeee een stoeltje gevonden, en t is dus gebracht n beetje op verzoek
  k Ben er zo blij mee , ja een stoel van een echte kunstenaar, en een van duizend stoelen , zo lang gezocht , wist wel de locatie s maar dan waren er al zoveel dagen overheen gegaan .
  Heel gelukkig ermee , t zit soms in kleine dingen , ja onze groep op dinsdagavond is ook byzonder , dankje wel voor t geven van een van je stoeltjes , foto volgt nog .
  k Ga er een heel mooi plekje voor bedenken .
  Vast volgen nog meer spannende onderwerpen, we zijn voor alles in .

  Groet T.V.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zomer is er een stoeltje helemaal naar Estland gegaan! Gelukkig heeft hij wel een goed plaatsje gevonden tussen ander keramiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft iemand enig idee waar ik goedkoop leuke meubels kan krijgen die helemaal in zijn?

  BeantwoordenVerwijderen